W czwartek, 4-go kwietnia, w godz. od 9.00 do 13.00 odbyły się warsztaty kulinarne i dietetyczne, które poprowadziła Pani Sylwia Laskowska z ramienia Banku Żywności.
W warsztatach udział wzięli beneficjenci pomocy żywnościowej w Gminie Wicko.
Na zajęciach uczestnicy dowiedzieli się jakie produkty w równoważonej diecie powinny się znaleźć, jakich produktów unikać, a także zainspirowani zostali do dalszych eksperymentów w kuchni i próbowania nowych smaków.
Na zajęciach, uczestnicy zaangażowali się w przygotowanie sałatki makaronowej, sałatki carskiej z buraczkami i makrelą, a także słodkiego deseru w postaci kaszy gryczanej z jabłkami i żurawiną. Cieszymy się, że te spotkania cieszą się coraz większym zainteresowaniem... choć w końcu nie ma się co dziwić, bo wszystko było na tyle pyszne, że zniknęło od razu! :-)